Praktijk Lichaamsgerichte Therapie

Co-Active Coaching

Co-Active Coaching is bedoeld voor iedereen die een verandering in zijn of haar leven wil aanbrengen en die eraan toe is om in actie te komen. Coaching is toekomstgericht. Het gaat over de vraag:  ‘waar wil ik heen en wat ga ik in het hier en nu veranderen om daar te komen?’

Mensen die iets willen veranderen laten zich vaak door zichzelf of het leven tegenhouden. Coaching biedt een partnerschap en ondersteuning die er in het dagelijkse leven meestal niet is. Door coaching sessies af te spreken focus je op wat je werkelijk wilt en hoe je dat kunt bereiken. Ik stel verhelderende en verdiepende vragen, daag je uit, geef feedback, herinner je aan je agenda en waarden, en doe voorstellen voor stappen die je kunt zetten. Het resultaat is dat je veranderingen tot stand brengt en meer bereikt dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

Wanneer is coaching behulpzaam?

Er worden nieuwe competenties en houdingen van je gevraagd in je werk en persoonlijke leven en je wilt die uitdaging aangaan.

  • Je hebt een nieuwe positie gekregen en je wilt daar voluit in gaan staan
  • Je bent ontevreden met sommige levensgebieden en je zoekt een nieuwe richting
  • Je wilt de overstap maken naar werk dat beter bij je past
  • Je wilt meer betekenis in je leven brengen
  • Je verlangt naar innerlijke rust
  • Je wilt werk, familie en eigen tijd in balans brengen
  • Je wilt je levend, vervuld en geïnspiteerd voelen
  • Je vraagt je af hoe je je leven na je pension gaat vormgeven

Hoe lang duurt een coaching traject?

De meeste coaching trajecten duren 3 maanden tot 1 jaar

Hoe werk het?

Jij krijgt coaching zowel face-to-face als telefonisch of via Skype (indien nodig). Een coaching traject begint met een ontdekkingssessie waarin je je toekomstbeeld verheldert en verdiept en zicht krijgt op je belangrijkste waarden. Deze zijn een ankerpunt in het hele traject.

Tijdens de volgende sessies staan we stil bij wat er geleerd is en verhelderen we de coachingsvraag of vragen van het moment. We exploreren wat je wilt bereiken, sporen beperkende overtuigingen op en vinden perspectieven die vruchtbaarder zijn. Dit is geen mentaal process; er wordt vooral intuïtief, associatief, en ervaringsgericht gewerkt. Tot slot overleggen we over opdrachten om je inzichten en voornemens te verankeren. In elke sessie word je wakker geschud. Het echte werk doe je zelf tussen de sessies door. Het is de taak van de coach om je te herinneren aan waar je heel wilt en aan je doel te houden. E-mail contact  is daar onderdeel van.

Kosten

Tarieven zijn afhankelijk van inkomen en opdracht. De volgende tarieven zijn een indicatie.

Individueel tarief (90 min)        €90 per sessie
Zakelijk tarief (90 min)             €120 per sessie

Coaching wordt soms door ziektekostenverzekeraars vergoed.

Wel kunnen de kosten voor coaching voor bedrijven en zelfstandigen als aftrekpost worden opgevoerd.